bestemming bergeijk

Zoeken


« Terug Kernen » Bergeijk

Bergeijk

 


Bergeijk op YouTube

Website gemeente Bergeijk

Digitale Gemeentegids

 

Sinds 1 januari 1997 bestaat de gemeente Bergeijk uit de vroegere gemeenten Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven. De kernen in de gemeente zijn nu Bergeijk, Luyksgestel, Riethoven, Westerhoven, 't Loo en Weebosch. In de gemeente wonen ruim 18.000 mensen. De plaatselijke bedrijvigheid biedt werk aan 4.600 mensen. Bergeijk ligt 20 km ten zuiden van Eindhoven en 12 km van Valkenswaard. Met een oppervlakte van 103 km2 is de gemeente Bergeijk de grootste gemeente van Noord-Brabant. Van deze 103 km2 is maar 6% bebouwd.

  

Bergeijk is een rustige en groene gemeente in de provincie Noord-Brabant. Landschappelijk is het een heerlijk oord om in te wonen en te recreëren. Niet voor niets komen er jaarlijks 10.000 toeristen naar deze gemeente om te genieten van het buitenleven. Ruim 85 procent van de gemeente bestaat uit bos, natuur en landbouwgebieden. Naast een prachtige groene omgeving heeft de gemeente Bergeijk meer te bieden in de vrije uren. Er zijn musea, culturele centra, een openluchttheater, heerlijke restaurants, cafés en voor de mensen die van het nachtleven houden zijn er swingende discotheken.

 

De voorzieningen in de gemeente zorgen voor een aantrekkelijke leefomgeving. Bergeijk, de grootste kern, heeft een gevarieerd winkelbestand. In de andere kernen is het winkelbestand zodanig dat u er prima de dagelijkse boodschappen kunt doen.

 

Bergeijk heeft veel te bieden, zowel aan haar inwoners en ondernemers als aan toeristen. Klik op een van de kernen voor meer informatie over de betreffende kern. 


« Terug print deze paginaprintvriendelijke versie