bestemming bergeijk

Zoeken


« Terug Kernen » Westerhoven

Westerhoven

 


YouTube film Westerhoven 1953

Westerhoven-events

Digitale Gemeentegids

 

De kern Westerhoven was tot 1 januari 1997 nog een zelfstandige gemeente. Vanaf die datum is Westerhoven één van de zes kernen van de nieuwe gemeente Bergeijk met een actieve ondernemersvereniging.

 

Westerhoven ligt midden in het “groene hart” van de Brabantse Kempen, in het dal van de riviertjes Keersop en Beekloop. Het omringende landschap van Westerhoven is rijk aan natuurschoon door een uitgestrekt complex van bossen met heide en de waterbeken, met fiets- en wandelpaden waar men in alle rust kan genieten.

 

Aan de oevers van enkele grote meren, die ooit ontstaan zijn door zandafgraving, ligt het bekende bungalowpark “De Kempervennen“. Dankzij de eerste klas verblijfsaccommodatie van dit park van Center Parcs, vinden jaarlijks duizenden toeristen uit binnen- en buitenland hun weg naar Westerhoven. Zij kunnen er genieten van de ruimte, het water en de rust die er in overvloed te vinden is. Bij het park “de Kempervennen” is in de jaren negentig Montana Snowcenter gebouwd. Hier kunt u het gehele jaar door in een overdekte hal snowboarden op echte sneeuw. 

 

Westerhoven beschikt over een groot aantal voorzieningen, waaronder een goed ingericht sportpark, een sporthal, en een evenemententerrein waar de Westerhovense gemeenschap zich regelmatig manifesteert. Tennisliefhebbers kunnen terecht aan de Eikenwal, hengelsporters bij de fraaie visvijver. Voor sociaal culturele activiteiten kan de bevolking gebruik maken van de multifunctionele accommodatie “De Buitengaander” aan de Dorpstraat.

  

Verder is er in Westerhoven een verblijfsaccommodatie: Vakantieboerderij “de Heijkant”. In het gezellige dorpscentrum kunt u  voor een natje en een droogje terecht bij twee restaurants, een cafetaria en enkele cafeetjes. Een bezoek aan Westerhoven is daarom de moeite waard.


« Terug print deze paginaprintvriendelijke versie