bestemming bergeijk

Zoeken


Ondernemer van het jaar 2016

22 maart 2017

Ondernemer van het jaar 2016

Willem Neutkens en Bart Theuws worden ‘Ondernemer(s) van het Jaar Bergeijk'

 

In een volle Kattendans werd dinsdagavond 21 maart tijdens het Ondernemerscontact Bergeijk voor de negende keer de Ondernemer van het Jaar uitgeroepen. Genomineerden waren Eric Snellens en Hans Maas (Hubo Bergeijk), Jan van der Donk en Hans van Dam (D&D Safe Sourcing) en Willem Neutkens en Bart Theuws (Bij de Neut/Woest/Willy Nacho).

De jury kent de onderscheiding Ondernemer van het jaar 2016 toe aan Willem Neutkens en Bart Theuws. Met hun drie bedrijven ‘Bij de Neut’, ‘Woest’ en ‘Willy Nacho’ hebben Willem en Bart enorm sterke concepten neergezet. Hun enthousiasme, focus, creativiteit en lef hebben ervoor gezorgd dat zij meerdere succesvolle bedrijven hebben gerealiseerd.

Duo

Willem en Bart zijn 11 jaar geleden gestart met restaurant Express-Zo. Hierbij hebben ze in de eerste jaren grote ups én downs gekend. Dit was hiermee een leerzame periode.

Willem en Bart vullen elkaar aan: Bart is administratief en organisatorisch sterk; Willem is heel conceptueel.

 

Bij de Neut

Samen met André en Ankie Beukers ontstond het idee om iets te gaan doen in het pand van de opa van Willem. Het moest een bijzondere binnenspeeltuin worden met een echt restaurant voor pasta, pizza en pannenkoeken. Het resultaat mag er zijn: een restaurant dat van heinde en verre bezoekers trekt. Dit door een rotsvast concept. De inrichting van de speeltuin, inclusief ijscorner, is tot in de puntjes afgewerkt. Op een zondag komen er zomaar 1.000 gasten naar Bij de Neut.

 

Meerdere bedrijven

Willem en Bart hebben het hier niet bij gelaten. Vanuit de roep: “Willy, gooi er nog eens wat nacho’s in!” is Willy Nacho ontstaan. Met een ronde sombrero van waaruit de nacho’s worden verkocht verovert ‘Willy’ de festivalwereld. Het is gelukt om in deze wereld een goed netwerk op te bouwen. Inmiddels staan zij op alle grote festivals in Nederland en België, zoals Mystery Land, Lowlands en Pukkelpop. Maar ook staan zij natuurlijk op het Ploegfestival in Bergeijk! Express-Zo is inmiddels Woest geworden en richt zich – weer een duidelijk sterk concept – op tapas, burgers en steaks. Ook in de Vershal in Eindhoven zijn de heren actief. Hier kunnen nieuwe ideeën ook getest worden.

 

Personeel

De verschillende bedrijven hebben in totaal ca. 175 personeelsleden. Vooral veel jonge mensen kunnen horeca-ervaring opdoen bij een van de bedrijven. Gastvrijheid en klantvriendelijkheid zijn onontbeerlijk hierbij. Willem en Bart zorgen ervoor dat zij dit overbrengen op iedereen die er werkt, waardoor gasten zich altijd welkom voelen.

 

Vernieuwen

Ondertussen broeden de heren alweer op een aanpassing van het interieur van Bij de Neut, nieuwe gerechten en op allerlei andere ideeën. De jury is er van overtuigd dat we nog veel van deze heren zullen horen. Willem en Bart zijn samen Ondernemer van het Jaar!

 

Voorgangers
Het komende jaar mogen ze de Ondernemersaward, gemaakt door de Bergeijkse kunstenaar Willem Loos, een plekje in een van hun restaurants geven. Voorgangers van hen zijn:

2008: Jan Burgmans, Bruns
2009: Gerard van Keulen, Putse Hoeve
2010: Louis Vosters, Wilvo
2011: Adriaan van Heeswijk, Bakkerij van Heeswijk
2012: Sandra Bottram-de Louwere, Puckababy
2013: Familie Martens, Camping De Paal
2014: Fred Das, Dhatec
2015: Arthur Burgmans, Multifix