Museum De Sigarenmaker

 

Het Bergeijkse Nationaal en Internationaal Museum de Sigarenmaker drijft op een club van enthousiaste mensen, die het oude ambacht van het handmatig sigarenmaken levend willen houden. Omdat we weten dat er toch veel mensen zijn die niet snel naar een museum gaan, is onze slogan: "het museum dat naar je toe komt". Dit betekent dat wij ernaar streven om zoveel mogelijk mensen te bereiken door het geven van demonstraties en lezingen over dit ambacht.

Deze demonstraties en lezingen houden wij op de volgende plaatsen: Oude Ambachtenmarkten, jaarmarkten, scholen, zorgcentra, bedrijven en instellingen. Daar laten wij zien hoe men vroeger met de hand sigaren maakte, we hebben ook diverse museale stukken bij ons en geven uitleg over de herkomst en verwerking van tabak.

De sigaren die we tijdens de demonstraties maken worden na afloop vernietigd; je kunt ze niet kopen, we geven ze ook niet weg. Waar kunt u ons de komende tijd vinden? Voor de actuele data kijkt u het beste op onze website: www.desigarenmaker.eu.

 

 

Museum De Sigarenmaker
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk

Tel.: 06-23556643
info@desigarenmaker.eu | www.desigarenmaker.eu
Uw contactpersoon: Lies Baeten