bestemming bergeijk

Zoeken


« Terug Toerisme » Recreatie en cultuur » Aktief/sportief » Mountainbike

Mountainbike

 


De gemeente Bergeijk is bij uitstek een bestemming voor recreatiefietsers en ATB-ers: ruim een kwart van de in totaal 103 km2 bestaat uit bossen en natuurgebieden. De fietsroutes leiden u langs de mooiste plekjes van Bergeijk.

 

Nog geen geschikte fiets? Laat dat u niet tegenhouden. U kunt een mountainbike huren bij SBP Outdoor, gelegen aan de Witrijtseweg 15 in Bergeijk-Weebosch te midden van de Kempische bossen met uitdagende mountainbike routes, voor € 15 per fiets per dag, inclusief helm (verplicht). Daarnaast biedt SBP ook een tweetal groepsactiviteiten aan, waarbij u onder leiding van een instructeur kennis maakt met de mountainbike en de basistechniek. Voor meer informatie, 0497 514698. Ook bij Heesterbikes in Westerhoven 040 2017685 kunt u trouwens een mountainbike huren.

 

Mountainbiken vanuit de Witrijt

Het ATB routenetwerk dat hier start staat landelijk hoog in rankings. Vooral de rode route (naast, blauw, groen en zwart) wordt door velen hoog gewaardeerd. Maar eigenlijk zijn alle vier de routes heerlijk om te fietsen. Lage paden om eens lekker gas te geven, singletracks die het nodige van uw stuurkunst vragen, bruggetjes, langs beekjes, het zit er allemaal in. De routes zijn goed bewegwijzerd met de bekende driehoekje/ bolletjes plaatjes. En als u dan ook nog een kaartje meeneemt die op onze locaties te koop zijn, dan is verkeerd rijden bijna uitgesloten. Een ander voordeel is de opbouw van de routes. Elke route bevat verkortingen die u de gelegenheid geven vrijwel elke afstand die u wilt ook daadwerkelijk te kunnen rijden. In totaal is er ruim 150 kilometer aan netwerk beschikbaar. En heeft u zelf geen fiets? Geen probleem. Bij SBP Outdoor kunt u ATB’s huren (ook voor kinderen), uw fiets na afloop afspuiten en ook nog lekker douchen. Mountainbikers meer dan welkom.


Mountainbiken op recreatiepaden in de gemeente Bergeijk
In de praktijk worden recreatiepaden zowel gebruikt door toerfietsers als door ATB-ers en (groepen) wielrenners. Door het verschil in snelheid en fietsgedrag levert dat soms fricties op tussen gebruikers van fietspaden. Promotie Bergeijk verzoekt gebruikers van recreatiepaden zich altijd aan het Verkeersreglement te houden en de Bergeijkse gedragscode voor wielrenners en ATB-ers (met dank aan de NTFU) te respecteren. Dat betekent dus in de praktijk:

 

  1. Fiets nooit zonder werkende fietsbel
  2. Fiets alleen of in kleine groepjes
  3. Waarschuw andere fietsers tijdig en vriendelijk als u wilt passeren
  4. Geef voldoende ruimte aan passerende fietsers
  5. Benader andere recreanten op drukke punten stapvoets
  6. Maak geen onnodig lawaai


Voor informatie over mountainbike routes in Bergeijk en omgeving, kijk op een van onderstaande sites:

 


« Terug print deze paginaprintvriendelijke versie