bestemming bergeijk

Zoeken


« Terug Toerisme » Recreatie en cultuur » Aktief/sportief » Fietsen

Fietsen

 

Lid Vereniging Promotie Bergeijk.

Als Groenste Dorp van Nederland heeft Bergeijk veel te bieden voor recreatiefietsers: ruim een kwart van de in totaal 103 km2 bestaat uit bossen en natuurgebieden. De fietsroutes leiden u langs de mooiste plekjes van Bergeijk. Dankzij het fietsroute knooppuntensysteem kiest en combineert u uw eigen fietsroutes op basis van een duidelijke bewegwijzering. U bepaalt zelf uw afstand en kiest zelf de gewenste route.

 

Naast het knooppuntennetwerk is er nog een keur aan thematische fietsroutes te vinden in Bergeijk, namelijk een landelijke fietsroute, verschillende regionale en lokale fietsroutes, maar ook grensoverschrijdende fietsroutes. Sinds 2013 zijn er ook de z.g. Hooihuiskes fietsroutes, een drietal routes langs houten paviljoens, waar een film over het nabijgelegen agrarische bedrijf kan worden bekeken. En vergeet ook niet dat u kunt fietsen onder leiding van een gids. Voor elk wat wils dus.

 

Fietsen vanuit De Witrijt

Op en rond de Witrijt ligt een uitgebreid netwerk aan fietswegen- en paden. Op basis van knooppunten kunt u hier honderden kilometers fietsen. U komt door pittoreske dorpjes, uitgestrekte bossen, heidevelden, beekdalen en agrarisch landschap. En u kunt zelf van tevoren uw route bepalen. Op de kaart bepaalt u waar u heen wilt, u noteert de cijfers van de knooppunten en u kunt vertrekken. Overal langs de routes vindt u gezellige horecagelegenheden voor een hapje en een drankje. Puur natuur, Brabants genieten. Ook is er een scala aan compleet uitgewerkte fietstochten, die u meevoeren in de geschiedenis en het dagelijks leven in de Kempen. Op de drie locaties van Natuurpoort De Witrijt kunt u kaartmateriaal en informatie krijgen. We zijn u graag van dienst.

 

Fietsen op recreatiepaden in de gemeente Bergeijk
 In de praktijk worden deze paden zowel gebruikt door toerfietsers als door ATB-ers en (groepen) wielrenners. Door het verschil in snelheid en fietsgedrag levert dat soms fricties op tussen gebruikers van fietspaden. Promotie Bergeijk verzoekt gebruikers van recreatiepaden zich altijd aan het Verkeersreglement te houden en de Bergeijkse gedragscode voor wielrenners en ATB-ers (met dank aan de NTFU) te respecteren. Dat betekent dus in de praktijk:

 

  1. Fiets nooit zonder werkende fietsbel
  2. Fiets alleen of in kleine groepjes
  3. Waarschuw andere fietsers tijdig en vriendelijk als u wilt passeren
  4. Geef voldoende ruimte aan passerende fietsers
  5. Benader andere recreanten op drukke punten stapvoets
  6. Maak geen onnodig lawaai
     

Fietsrouteplanner Zuid-Nederland:

Met behulp van de fietsrouteplanner kunnen fietsers – net als automobilisten - op internet een route van A naar B plannen. De fietsrouteplanner is ontwikkeld voor twee doelgroepen in het bijzonder: fietsers die de route niet kennen en (recreatieve) fietsers die een fietstocht willen maken en daar een geschikte route voor zoeken. Met behulp van deze routeplanner kunnen fietsroutes gepland worden over alle beschikbare wegen en kan gekozen worden voor de kortste, vlakke of minder vlakke of sportieve routes.

 

Voor informatie over fietsroutes in Bergeijk en omgeving, kijk op een van onderstaande sites:

www.hooihuiskes.nl

www.fietsroutenetwerk.net/noordbrabant/dekempen.htm 

www.vvvbergeijk.nl/go/vvv_bergeijk_fietsen_fietsroutes

www.gpsbiketracks.be/i_lommel.htm

www.gpsbiketracks.be/index.html

fietsen-wandelen.nl/GpsRoutesNederland.php?fietsroutes=Toeractief_Bergeijk

www.fietspad.nl/Fietsroutes/Noord-Brabant/

www.routeyou.com/route/view/131132/

www.fietsactief.nl/news.asp?NewsId=535&NewsCatId=4

www.routesinbrabant.nl

www.fietseropuit.nl

www.falk.nl

http://sre.cyclodeo.com


« Terug print deze paginaprintvriendelijke versie